Příprava sladkých Skořicových šneků Vám zabere 40 minut, kynutí na teple 30 minut a pečení 25 minut. Z těchto ingrediencí budete mít 12 šneků
Potřebné vybavení
Trouba
Suroviny
Ingredience na přípravu kynutého těsta na šneky:
4,5 až 5hrnkůhladké mouky
1/3hrnkukrystalového cukru(75g)
1ksčerstvého droždí
1lžičkasoli
1,5hrnkuvody
6lžicmásla(85 g)
1ksvejce(ideálně větší)
kůra z jednoho citronu
1lžičkakardamonu
Ingredience na náplň šneků:
1/4hrnkumásla, pokojová teplota(55g)
1/2hrnkutřtinového cukru(100g)
1lžíceskořice
Ingredience pro přípravu krémové polevy:
100gsmetanového sýru, pokojová teplota
1/4hrnkumásla, pokojová teplota(55g)
1hrnekmoučkového cukru(120g)
2lžičkyvanilkového extraktu
Postup
Nejprve si zaděláme těsto:
Do velké mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr a nakonec teplou vodu, vše dobře promícháme
Pak přidáme zbylé suroviny: mouku, vejce, kardamon, citronovou kůru, vlažné máslo a sůl
Vše důkladně prohněteme nebo použijeme kuchyňského robota
V tepelně bezpečné misce smíchejte vodu a máslo (nakrájené na polévkové lžíce). Těsto má mít hladkou hmotu, která je měkká a lepkavá, ale ne příliš. Čistým prstem vtlačíme do těsta. Pokud se vám na prst lepí mouka, přidáme další 1/4 hrnku mouky a prohněteme
Těsto necháme kynout v teple. Urychlíte si kynutí, když dáme mísu do hrnce s teplou vodou, tak budete mít těsto vykynuté do 30 minut
Vykynuté těsto přendáme na lehce pomoučněnou plochu a vytvarujeme pomocí válečku do tvaru obdélníku
Rozetřeme na těsto náplň do šneku: smíchané máslo pokojové teploty s cukrem a skořicí