Sladká dobrota, kterou známe z dětských let - Doba přípravy 5 minut, délka vaření 20 minut
Potřebné vybavení
sporák
Hrnec
Suroviny
200grýže(my máme jasmínovou, může být kulatozrnná či jiná vaše oblíbená)
1,5lmléka(opět záleží na tom, jakou máte rádi konzistenci, můžete přidat více)
2ksvanilkového cukru
máslo
Ingredience na podávání kaše
sušené ovoce, skořice, kakao, oříšky, moučkový cukr, čerstvé ovoce a jiné - záleží na vašich chutích
Postup
Začíná se s rýží (není nutné propláchnout, potřebujeme co nejvíc škrobu), která se pomalu vaří v mléce, dokud nenabobtná a přemění se v krémovou konzistenci (dokud se rýže nerozvaří)
Hrnec nepřiklápíme pokličkou, rýži vaříme na pomalu
Neodcházíme od hrnce příliš daleko, musíme občas promíchat, aby se rýže nepřichytla ke dnu hrnce
K tomu se pak přidá vanilkový cukr pro sladkost a zjemní se máslem
Hotovou rýžovou kaši podáváme s ingrediencemi, které máte rádi
Můžeme použít i kompoty. Dokončení kaše záleží na vaši chuti a fantazii