400gkokosového mléka nebo použijeme hustou smetanu
sůl a pepř na dochucení
čerstvý koriandr na servírování
Postup
Předehřejeme si troubu na 200°C
Mezitím si nakrájíme všechnu uvedenou zeleninu na stejně velké kousky
Velmi velké růžičky květáku/brokolice rozpůlíme/rozčtvrtíme
Zeleninu (kromě fazolek a mrkve) dáme na velký plech, vyložený pečícím papírem, posypeme kořením a solí, a pokapeme olivovým olejem. Takto připravenou zeleninu vložíme do trouby a necháme 30 minut péct, dokud nezezlátne
Zatímco se zelenina opéká, připravíme si kari základ
Na troše oleje orestujte najemno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor, dokud nebudou voňavé
Přidáme kari pastu a rajčatový protlak a necháme minutu povařit a poté zalijeme vývarem
Necháme vše na chvílí probublat a nalijeme kokosové mléko/smetanu. Dochutíme špetkou solí a pepřem a necháme provaříme
Vaříme omáčku cca 10 minut, dokud se nezredukuje
Jakmile je omáčka hotová přidáme pečenou zeleninu spolu s fazolkami a mrkví, povaříme na 5–10 minut, případě přidáme více vývaru, pokud by na vás bylo málo omáčky
Po důkladném promíchání a propojení kari omáčky se zeleninou přejdeme k servírování