Připravíme si parádní česnekový dip s naťovou petrželí.
Potřebné vybavení
1 Miska
1 Pánvička
Suroviny
3stroužkyČesneku
2lžíceOleje
2lžíceHladké mouky
Sůl, pepř a naťová petržel
Voda
Postup
Nejprve si připravíme jíšku z hladké mouky a oleje.
Smíchaný olej s moukou zahříváme na pánvi a mícháme dokud nevznikne kašovitá jíška. Poté přilejeme vodu, aby vznikla omáčka.
Poté ještě omáčku povaříme, aby vymizela nežádoucí chuť mouky.
Přidáme ostatní suroviny včetně lisovaného česneku.
Všechno pořádně promícháme a máme hotovo.
Dle chutí přidáváme česnek, sůl, pepř a bylinky.
Kromě petržele lze s bylinkami experimentovat, podle toho, co kdo má rád a jaké bylinkou jsou zrovna k dostání v čerstvém stavu (např. petržel, majoránka atd.)