500gkrůtího masa(ideální stehenního, naporcované na tenčí plátky)
1kgbrambor(oloupaných a nakrájených na plátky)
2ksvelké cibule(nakrájené na plátky)
6stroužkůčesneku(nakrájený na plátky)
1smetana na šlehání
2lžícekari
2lžícekurkumy
sůl a pepř
Postup
Nejprve si očistíme (oloupeme, když mám nové brambory, neloupu je) brambory, nakrájíme na stejné plátky cca 1-2 cm
Následně brambory přendáme do větší mísy, kde je osolím a okořením - 1 lžíci kari a 1 lžíci kurkumy
Vše pořádně promícháme, aby byly brambory krásně obalené kořením, na koho by byly brambory přidá si více kurkumy a kdo má rád pikantnější jídla, přidá si navíc i kari
Nyní si nakrájíme na plátky krůtí maso, které osolíme, opepříme a okořeníme zbytkem koření
Nakrájíme si cibuli a česnek na plátky
Teď máme všechno připravené a budeme vše vrstvit do zapékací nádoby
Na dno pekáčku dáme okořeněné maso, nyní přidáme nakrájenou cibuli a česnek, jako poslední pokládáme postupně jednotlivé plátky brambor
Jakmile vše krásně naskládáme do pekáčku, zalijeme suroviny smetanou
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 60 minut, dokud nebudou brambory měkké a krásně opečené
Pokud by brambory rychleji hnědly, dejte přes pekáč alobal