Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Pexels, Čokoláda, která slouží na polevu
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
3 recepty na čokoládovou polevu
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
18
minut
minut
Celkový čas
18
minut
minut
Čokoládová poleva je všestranný a oblíbený doplněk, který může vylepšit vzhled a chuť mnoha sladkých pokrmů
Potřebné vybavení
Hrnec
Suroviny
Ingredience na první recept:
100
gramů
másla
2-3
lžíce
kakaového prášku
1
lžíce
mouky
1/2
lžíce
moučkového cukru
5
lžic
mléka
vanilková esence
Ingredience na druhý recept:
150
gramů
hořké čokolády
1
polévková lžíce
kakaového prášku
1
hrnek
cukru
1/2
šálku
vody
Ingredience na třetí recept:
125
mililitrů
tekuté smetany ke šlehání
125
gramů
hořké čokolády
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Recept 1: Kakaová poleva s máslem a vanilkou
Na oheň dejte 50 gramů másla spolu s kakaovým práškem, moučkovým cukrem, mlékem a moukou.
Směs neustále míchejte a přiveďte k varu. Sledujte, aby se nevytvořily hrudky.
Jakmile se směs začne vařit, přidejte zbylých 50 gramů másla a vanilkovou esenci.
Pokud je poleva příliš hustá a rychle tuhne, přidejte postupně více mléka, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Recept 2: Jednoduchá čokoládová poleva z parní lázně
Čokoládu nalámejte na malé kousky a vložte do misky nad parní lázeň. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Do rozpuštěné čokolády přidejte kakaový prášek a cukr.
Postupně přilévejte vodu a míchejte, dokud směs nebude homogenní a hladká.
Recept 3: Krémová čokoládová poleva s tekutou smetanou
V malém hrnci zahřejte tekutou smetanu na středním plameni. Dávejte velký pozor, aby se smetana nerozvařila a nepřevařila.
Horkou smetanu stáhněte z ohně a přidejte kousky čokolády.
Míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a nezískáte hladkou a homogenní polevu.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Použití kvalitní čokolády
: Vždy použijte kvalitní čokoládu, abyste dosáhli nejlepší chuti a textury.
Konzistence polevy
: Při úpravě konzistence polevy přidávejte tekutinu po malých dávkách, aby byla poleva hladká a lesklá.
Míchání
: Neustále míchejte, aby se ingredience dobře spojily a nevytvořily se hrudky.
Teplota
: Sledujte teplotu, zejména u smetany, aby se nepřevařila a neztratila svou krémovost.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
čokoláda, čokoládová poleva