Nevíte jak správně připravit omeletu? Zde je postup na nadýchanou, vaječnou omeletu se sýrem.
Potřebné vybavení
1 Pánev
Suroviny
2Vejce
10gČedaru(či jiný sýr, který máte rádi)
1/2lžíceOleje
Postup
Vejce rozklepneme do mísy, ochutíme špetkou mořské soli a černého pepře, poté dobře rozšleháme vidličkou, dokud se úplně nespojí.
2 Vejce
Postavte malou nepřilnavou pánev na mírný oheň, aby se zahřála.
Sýr nastrouháme na prkénko a dáme stranou.
10 g Čedaru
Středně rozpálíme pánev.
Na rozpálenou pánev přidejte ½ lžíce oleje a opatrně vlijte vejce.
1/2 lžíce Oleje
Nakloníme pánev, aby byly vajíčka rovnoměrně rozprostřená, pomocí vařečky/stěrky trochu vejce promíchejte (viz. video recept). Teplotu pod pánví udržujeme nízkou.
Jakmile začne omeleta tuhnout, ale je navrchu ještě trochu syrová, posypeme ji sýrem.
Pomocí stěrky uvolněte okraje omelety a poté ji přeložte napůl.
Jakmile začne omeleta zespodu zlátnout, sundejte pánev z plotny a omeletu přesuňte na talíř.
Omeletu si vychutnáme například s rajčatovým salátem a celozrnným pečivem.
Skvělé jednoduché jídlo, které si vychutnáte v kteroukoli denní dobuVejce jsou úžasná potravina po nutriční stráncePodávejte s celozrnným pečivem - v našem případě ještě s lehkým zeleninovým salátem