Originální recept a zajímavé zpracování této skvělé suroviny. Brokolicové chipsy. Ingredience na jeden plech (cca 4 porce jako příloha)
Potřebné vybavení
Trouba
Suroviny
2hlavybrokolice
3/4hrnkustrouhaného parmazánu
1/4hrnkuolivového oleje
1lžičkačesnekového prášku
1/4lžičkyitalského koření
sůl
černý pepř
Postup
Nastavíme si troubu na 200 stupňů
Brokolice nakrájíme na jednotlivé růžičky
Poté nalijeme vodu do hrnce, přivedeme k varu
Jakmile se voda vaří, přidáme růžičky brokolice. Vaříme 3-5 minut. Poté brokolici slijeme a podlijeme studenou vodou, abychom zastavili proces vaření. Důkladně osušte
Poté přidáme do malé misky: olivový olej, česnekový prášek, cibulový prášek a italské koření, vše důkladně promícháme
Na plech vyložený pečící papírem, vyskládáme brokolici. Každou růžičku brokolice rozdrtíme skleničkou (nebo jiným těžkým předmětem)
Dochutíme solí a černým pepřem
Každou jednotlivou brokolici nyní potřeme směsí z olivového oleje. Navrch přidáme parmazán
Pečeme 30–35 minut, dokud se sýr nerozpustí a brokolice nebude křupavá podle vašich představ