Pojďme se podívat na základní recept vajíčkové pomazánky.
Suroviny
8ksuvařených vajec
2lžícemajonézy
2lžícetvarohu
1lžičkahořčice
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
Vařená vejce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo nakrájíme na kostičky do mísy
Přidáme majonézu, tvaroh a hořčici
Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Vše důkladně promícháme
Pomazánku necháme chvíli odpočinout v chladničce, aby se chutě spojily
Podáváme na čerstvém pečivu nebo jako náplň do kanapek či jen jako doplněk k zelenině
Tato pomazánka je výborná svou jednoduchostí a variabilitou. Můžeme ji obohatit o další ingredience, jako jsou jarní cibulka, paprika nebo okurka, které dodají pomazánce svěžest a křupavost. Vajíčková pomazánka je také skvělou volbou pro vegetariány hledající bohatý zdroj bílkovin