1/4hrnkusušených rajčat, nakrájených na malé kousky
1/2hrnkunastrouhaného parmezánu
1ksvejce
Čerstvá bazalka, nasekaná
1malá cibule, jemně nakrájená
4lžícemouky
Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Olej na smažení
Postup
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno
Vymačkáme z nich přebytečnou vodu a dáme do velké mísy
Nejprve si rozehřejeme pánev a na ni dáme olivový olej, nakrájenou cibuli
Jakmile cibule zesklovatí přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli restujeme, potom přidáme nakrájená sušená rajčata a opět vše promícháme a restujeme cca 3 minuty, pak odstavíme a necháme vychladnout
Do mísy s nastrouhanými bramborami přidáme nastrouhaný parmezán, bazalku, vejce a vychladlou směs se sušenými rajčaty
Dobře vše promícháme
Do směsi přidáme mouku, sůl a pepř a znovu promícháme, dokud nevznikne lepkavá směs
Na pánvi rozehřejeme olej (my dáváme olivový, ale není nutné) na střední teplotu
Lžící nabíráme směs a vytvarujeme placičky
Smažíme bramboráky z obou stran dozlatova, asi 3-4 minuty z každé strany
Hotové bramboráky položíme na papírové ubrousky, aby se odstranil přebytečný olej
Podáváme teplé s dalšími čerstvými bylinkami a kouskem citronu pro zvýraznění chuti
Tyto bramboráky jsou skvělým příkladem toho, jak můžeme rozšířit klasický recept novými chutěmi a vytvořit z něj něco opravdu jedinečného