Nejprve si dáme vařit vodu, kterou dostatečně osolíme a vaříme špagety podle návodu, do stavu al dente (na skus)
Mezitím si na hlubší pánvi opražíme slaninu, slanina by měla být krásně opečená a křupavá
Jakmile máme hotovou slaninu vypneme plotnu a nastrouháme si do mísy na jemno parmezán
K parmezánu přidáme rozklepnuté vejce
Směs z vajec a parmezánu důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem
Když jsou těstoviny al dente vyjmeme je z vody a přendáme (pomocí kleští nebo děrované naběračky) je ke slanině, vše promícháme
Vodu z těstovin si nechte na straně může se nám ještě hodit
Následně k horkým těstovinám a slanině přidáme směs z parmezánu a vajec
Vše důkladně promícháme, následně přidáme půl hrnku vody z těstovin, pořádně vše promícháme dokud těstoviny nebudou krásně obalené vejcem a nevznikne krémová omáčka, aniž bychom použili smetanu