Upražte si doma svá oblíbená slunečnicová, lněná, dýňová semínka a oříšky. Hodí se i jako samotná pochoutka, také k nasypaní do dýňové polévky.
Potřebné vybavení
Pánev
Suroviny
lněná semínka
dýňová semínka
kešu ořechy
sůl(volitelné, dle chuti)
sójová omáčka(volitelné, dle chuti)
ume ocet(volitelné, dle chuti)
Postup
Semínka a oříšky vložíme na chvíli do vody a poté zcedíme nebo přímo nasypeme do síta a proplachujeme chvíli vodou.
Nasucho bez oleje nasypeme semínka na rozpálenou pánev a pomalu pražíme tak, aby se nepřipalovala, zhruba 15 minut nebo dokud nezačnou semínka pukat či oříšky chytat pěknou praženou barvu.
Před koncem pražení dochutíme buď solí nebo sójovou omáčkou, pokud máte rádi sladkokyselou chuť, tak zkuste i ume ocet. Promícháme a krátce ještě pražíme.
Semínka a oříšky sesypeme z pánve do misky a podáváme.