5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Zapomeňte na kupované občerstvení a pusťte se do přípravy domácích pražených slunečnicových a dýňových semínek s oříšky! Tato lahodná a zdravá pochoutka je perfektním doplňkem k večernímu posezení s přáteli nebo jako rychlá svačina pro vaše děti. Dochucená slanou sójovou omáčkou nebo svěžím umeocetem, tyto semínka rozhodně zaujmou svým výrazným chutěmi a křupavostí. Pojďme se podívat, jak je jednoduché a zábavné je připravit doma! Tato semínka jsou skvělé na zobaní jen tak samotné, ale výborně se hodí i do krémových polévek, například dýňové polévky.

Domací pražená semínka a oříšky

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 15 minut
Upražte si doma svá oblíbená slunečnicová, lněná, dýňová semínka a oříšky. Hodí se i jako samotná pochoutka, také k nasypaní do dýňové polévky.

Potřebné vybavení

  • Pánev

Suroviny

  • lněná semínka
  • dýňová semínka
  • kešu ořechy
  • sůl (volitelné, dle chuti)
  • sójová omáčka (volitelné, dle chuti)
  • ume ocet (volitelné, dle chuti)

Postup 

  • Semínka a oříšky vložíme na chvíli do vody a poté zcedíme nebo přímo nasypeme do síta a proplachujeme chvíli vodou.
  • Nasucho bez oleje nasypeme semínka na rozpálenou pánev a pomalu pražíme tak, aby se nepřipalovala, zhruba 15 minut nebo dokud nezačnou semínka pukat či oříšky chytat pěknou praženou barvu.
  • Před koncem pražení dochutíme buď solí nebo sójovou omáčkou, pokud máte rádi sladkokyselou chuť, tak zkuste i ume ocet. Promícháme a krátce ještě pražíme.
    Recept na dýňovou polévku - ingredience
  • Semínka a oříšky sesypeme z pánve do misky a podáváme.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Příloha
Klíčové slovo: ořechy, semínka
Uvařili jste tento recept? Dejte nám vědět!
Máte vlastní recept?Pochlubte se a vkládejte zde!

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest