Vaříme Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou. Uvedené množství je pro 4 osoby, délka přípravy zabere 10 minut, vaření těstovin dle návodu cca 6-10 minut.
Potřebné vybavení
Hrnec na vaření těstovin
prkýnko
Nůž
Suroviny
500gtěstovin Fusilli
1červená paprika
1žlutá paprika
1/2červené cibule (nakrájená najemno)
2lžícepesta z medvědího česneku
2lžícemajonézy
2lžícejogurtu
Sůl Italské bylinky Kotányi
2konzervytuňáku v rostlinném oleji(například 2x Tuňák Franz Josef 170g )
2hrstirukoly(volitelné)
Postup
Nejprve si uvaříme těstoviny podle návodu uvedeného na obalu.
Po uvaření, těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou.
Těstoviny vysypeme do větší mísy.
K těstovinám přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli, pesto a tuňáka bez oleje.
Následně přidáme majonézu a jogurt.
Vše důkladně promícháme a ochutíme dle chuti bylinkovou solí nebo jen solí a pepřem.
Nyní můžeme těstovinový salát podávat.
Kdo má rád rukolu, přidá si do salátu rukolu a promíchá. Doporučujeme rukolu vždy dávat při podávání, aby v salátu příliš neovadla.