Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: kilocalorii, Zelný salát čtyřikrát jinak
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na 4 saláty, jejichž hlavní ingrediencí je zelí
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Celkový čas
10
minut
minut
Porcí
4
porce
Zelný salát je zdravá pochutina, jež posiluje trávení a imunitní systém
Potřebné vybavení
Miska
Nůž
Suroviny
Zelný salát s mrkví a okurkou
200
gramů
zelí
1
středně velká
mrkev
1
středně velká
okurka
2
stroužky
česneku
2
lžíce
oleje
1
polévková lžíce
citronové šťávy
2
lžičky
sójové omáčky
černý pepř
Zelný salát s tuňákem
200
gramů
tuňáka
400
gramů
zelí
1
zelená cibule
3
lžíce
jogurtu
sůl, pepř
Zelný salát s pomerančem
500
gramů
zelí
2
středně velké
pomeranče
1
lžička
soli
1
lžička
cukru
2
lžičky
balzamikového octa
2
lžíce
oleje
Zelný salát s mozarellou
300
gramů
zelí
1
červená cibule
1
okurka
8
třešní
10
oliv
150
gramů
mozzarelly
1/2
lžičky
soli
3
lžíce
oleje
1
lžička
medu
1
polévková lžíce
citronové šťávy
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Příprava zelného salátu s mrkví a okurkou:
Nejprve nasekejte zelí nožem na malé kousky.
Poté pokrájejte okurku na tenké plátky. Stejně tak nakrájejte mrkev na tenké tyčinky.
V míse smíchejte sójovou omáčku s rozpuštěným máslem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, černým pepřem a solí.
Dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nerozpustí a spojí.
Nakonec přidejte nakrájenou zeleninu do směsi a pečlivě promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
Příprava zelného salátu s tuňákem:
Začněte tím, že jemně nasekáte zelí nožem a umístíte jej do mísy.
Poté přidejte plátky tuňáka, nakrájenou zelenou cibuli, koření a důkladně vše promíchejte, aby se chutě propojily.
Na závěr přidejte jogurt k zelenině a tuňákovi, aby jste dokončili chuťovou harmonii.
Příprava zelného salátu s pomerančem:
Začněte tím, že jemně nakrájíte zelí nožem a umístíte jej do mísy.
Přidejte nakrájenou zeleninu, sůl, pepř a cukr.
Pečlivě vše promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně spojily.
Poté přidejte do zeleninové směsi plátky pomeranče.
Nakonec dochuťte salát octem a olejem, abyste přinesli do jídla další rozměr chuti.
Příprava zelného salátu s mozarellou:
Nejprve nakrájejte zelí nožem a umístěte jej do mísy.
Přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli, olivy, nakrájenou okurku a pečlivě vše promíchejte.
Poté přidejte do směsi nastrouhanou mozzarellu.
V míse smíchejte citronovou šťávu, med a pepř.
Dobře promíchejte, abyste vytvořili omáčku.
Nakonec dochuťte salát získanou omáčkou, aby získal konečnou chuť.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Salát
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
hlávkové zelí, mozzarella, mrkev, okurka, pomeranč, salát, tuňák, zelí