Vaříme rychlý asijský recept medovo - sezamové kuře, uvedené množství je na 4 porce. Doba přípravy 15 minut, doba pečení 30 minut
Potřebné vybavení
Trouba
Plech vyložený pečícím papírem
3 misky na promíchání
2 prkýnko ideálně zvlášť na maso a zeleninu
Nůž
Suroviny
600gkuřecí stehenní řízky(nebo prsa - nakrájené na kostičky)
1ksčervená paprika(pokrájená na kostičky)
1ksžlutá paprika(pokrájená na kostičky)
brokolice(pokrájená)
1ksčervená cibule(nakrájená nahrubo)
Omáčka:
1/2hrnkusojová omáčka
3stroužkyčesnek(pokrájený nadrobno)
1lžícezázvoru(nebo zázvorový sprej)
1/4hrnkumed
chilli(dle chuti)
2lžíceteriyaki omáčky
2lžícesezamového oleje
Na závěr pečení:
kešu natural
Na servírování:
sezamové semínka
jarní cibulku (jemně pokrájenou)
Postup
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů.
Pokrájíme si veškeré suroviny a rozdělíme si je do dvou misek.
V jedné misce budeme mít nakrájenou zeleninu, v druhé misce pokrájené maso.
Nyní si připravíme omáčku. Smícháme v menší misce tyto suroviny: česnek, zázvor, chilli, teriyaki omáčku, sojovou omáčku, med a sezamový olej.
Na plech si rozprostřeme nakrájenou zeleninu a přelijeme ji 1/2 hotové omáčky.Takto dáme zeleninu péct a pečeme na 15 minut.
Mezitím co se peče zelenina, zbytek omáčky dáme do misky s kuřecím masem a promícháme.
Po 15 minutách otevřeme troubu a na zeleninu dáme kešu a promícháme. Nyní takto zeleninu s kešu přesuneme na jednu polovinu plechu. Na druhou polovinu plechu dáme syrové kuřecí maso v omáčce. Takto pečeme dalších 15 minut, nebo dokud není maso hotové.
Když je maso hotové vyndáme plech a můžeme podávat s dušenou rýží, ozdobíme sezamovými semínky a jarní cibulkou.