Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: cooky.cz, Mandlovo borůvkový koláč, který si získá srdce každého milovníka ovocných koláčů
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na Borůvkovo-mandlový koláč
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
35
minut
minut
Celkový čas
50
minut
minut
Porcí
1
koláč
Pečeme Borůvkovo-mandlový koláč, uvedené množství je na pekáč 35 x 20 cm. Doba přípravy 15 minut, doba pečení 35 minut.
Potřebné vybavení
Trouba
Mísa
šlehací metla
nebo ruční mixér
zapékací forma
Suroviny
3
ks
vajec
150
g
cukru krystal
170
g
másla
(rozpuštěného)
1
lžička
vanilkové esence
180
g
hladké mouky
55
g
mandlové mouky
špetka soli
2
lžičky
kypřícího prášku do pečiva
300
g
borůvek
100
g
mandlí
(na plátky nakrájené)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Do větší mísy vyklepneme vejce, které vyšleháme s cukrem.
Přidáme vanilku a rozpuštěné máslo, následně přidáme mouku s kypřícím práškem.
Vše důkladně promícháme, pak přidáme mandlovou mouku.
Když se všechny suroviny dokonale promíchají, přidáme polovinu borůvek přímo do těsta. Opět vše promícháme.
Do připravené formy vyloženou pečícím papírem přelijeme těsto.
Na vrch těsta nasypeme zbytek borůvek a vše posypeme plátky mandlí.
Pečeme v předehřáté troubě na 30-35 minut.
Po upečení necháme koláč vychladnout na mřížce a následně můžeme podávat.
Dobrou chuť.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
200 Kč
Chod:
Dezert, Moučníky
Kuchyně:
Evropská kuchyně
Klíčové slovo:
borůvkový koláč, borůvky, mandle, mandlová mouka, mandlový koláč, vanilka