Tento recept je skvělým způsobem, jak přinést nové chutě do vaší kuchyně, aniž byste se vzdali tradičních českých kořenů. Bramboráky s kuřecím masem jsou výborné jak teplé, tak studené, a hodí se i jako výživná svačina na cesty. Dobrou chuť!
Potřebné vybavení
Pánev
sporák
Suroviny
4ksvelkých syrových bramborr
2stroužky česneku, jemně nasekané
2vejce
1/2šálku hladké mouky
300gkuřecího masa(ideálně kuřecích stehenních nebo prsních řízků)
Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
1lžičkumajoránky či jiného oblíbeného koření
Olej na smažení
Postup
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno
Vymačkáme z nich co nejvíce vody a přesuneme do velké mísy
Přidáme prolisovaný česnek, vejce, mouku a nakrájené, na menší kostičky, kuřecí maso
Osolíme, opepříme a přidáme majoránku
Důkladně vše promícháme
Na pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu
Lžící nabíráme směs a vytvarujeme placky
Smažíme bramboráky z obou stran dozlatova, asi 5-7 minut z každé strany, dokud nejsou křupavé a maso je dobře propečené
Hotové bramboráky položíme na papírové ubrousky, abychom odstranili přebytečný olej
Podáváme se zeleninovým salátem, nebo jen s kyselou okurkou pro tradiční český zážitek