Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Přidání zelí ke knedlíkům
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na bramborové chlupaté knedlíky se šunkou a kysaným zelím
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
30
minut
minut
Čas vaření
1
hodina
hodina
Celkový čas
1
hodina
hodina
28
minut
minut
Porcí
4
porce
Tento recept je ideální pro rodinný oběd, který spojuje bohaté chutě a českou kuchařskou tradici
Potřebné vybavení
Struhadlo
Suroviny
Ingredience potřebné na knedlíky:
2
brambory
(uvařené ve slupce)
4
syrové brambory
2
vejce
2
šálky
mouky
½
lžičky
soli
Ingredience potřebné na přípravu zelí:
680
gramů
kysaného zelí
1
cibule
1
polévková lžíce
cukru
1
polévková lžíce
mouky
1
lžíce
vepřového sádla
(slunečnicového oleje)
Ingredience potřebné na zbytek receptu:
400
gramů
šunky nebo slaniny
1
cibule
1
lžička
vepřového sádla
(nebo slunečnicového oleje)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Uvařte 2 střední brambory ve slupce, poté je nechte úplně vychladnout.
Nakrájejte šunku na malé kostky. Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli.
Na pánvi rozehřejte lžičku vepřového sádla, přidejte cibuli a restujte ji dozlatova.
Přidejte na kostky nakrájenou šunku a vařte další minutu nebo dvě, poté odstavte stranou.
Sceďte zelí, ale neproplachujte ho. Vložte ho do hrnce, přidejte tolik vody, aby bylo zelí pokryté, a přikryjte pokličkou. Vařte asi půl hodiny.
Mezitím přiveďte k varu hrnec s lehce osolenou vodou na vaření knedlíků.
Oloupejte uvařené a syrové brambory, poté je nastrouhejte na ručním struhadle s malými otvory.
Do nastrouhaných brambor přidejte 2 vejce, 2 šálky mouky a ½ lžičky soli. Míchejte, dokud nevznikne husté bramborové těsto.
Pomocí lžíce vytvarujte malé kuličky těsta a vložte je do mírně vroucí vody.
Jakmile vyplavou na povrch, vařte je dalších 8-10 minut.
Vyjměte knedlíky a přidejte je do pánve s restovanou šunkou.
Na pánvi rozehřejte lžíci vepřového sádla, přidejte cibuli a smažte, dokud není průhledná.
Přidejte lžíci cukru a míchejte, dokud se nezačne rozpouštět. Snižte teplotu, přidejte lžíci mouky a míchejte.
Smíchejte knedlíky, šunku a zelí a podávejte.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 130 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
anglická slanina, bílé zelí, bramborové knedlíky, chlupáče, chlupaté knedlíky, dušené zelí, kysané zelí, šunka, šunka od kosti, uzené maso, zelí