Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Recepti - Tom Filos, Domácí krokety krok za krokem
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na bramborové krokety
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
30
minut
minut
Čas vaření
10
minut
minut
Celkový čas
40
minut
minut
Porcí
4
porce
Bramborové krokety jsou rychlá a chutná příloha nebo svačina s křupavou zlatavou krustou
Potřebné vybavení
Mačkadlo na brambory
Suroviny
500
g
vařených brambor
1
lžička
soli
špetka pepře
60
g
kukuřičného škrobu
hladká mouka
(na obalení)
2
vejce
(smíchaná s trochou mléka)
strouhanka
(na obalení)
slunečnicový olej
(na smažení)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Uvařte brambory, dokud nebudou měkké, poté je rozmačkejte do hladkého pyré.
Do rozmačkaných brambor přidejte sůl, pepř a kukuřičný škrob. Směs důkladně promíchejte, aby byla hladká.
Z bramborového těsta tvarujte malé koule nebo válečky.
Každou kroketu nejprve obalte v hladké mouce, poté ji ponořte do směsi vajec a mléka a nakonec obalte ve strouhance.
V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a krokety smažte, dokud nebudou zlatavé a křupavé, přibližně 2-3 minuty z každé strany.
Krokety po usmažení přendejte na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného oleje.
Podávejte krokety teplé, ideálně s omáčkou nebo dipem dle vaší chuti.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 70 Kč
Chod:
Příloha
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
brambory, krokety