Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Příprava brambor na lepenici
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na bramborovou kaši s kysaným zelím a cibulí
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Celkový čas
30
minut
minut
Porcí
4
porce
Kombinace bramborového pyré a zelí, to je tradiční česká lepenice
Suroviny
900
gramů
brambor
200
gramů
kysaného zelí
2
lžíce
vepřového sádla
(nebo másla či slunečnicového oleje)
1
cibule
1
lžička
drceného kmínu
sůl
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Oloupejte a na kousky nakrájejte brambory.
Brambory vložte do hrnce s osolenou vodou a přidejte 1 lžičku kmínu. Vařte brambory, dokud nejsou měkké, což by mělo trvat přibližně 15–20 minut.
Z kysaného zelí sceďte přebytečnou šťávu.
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce vepřového sádla. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte.
Přidejte kysané zelí do pánve s cibulí, snižte teplotu a za občasného míchání vařte 10 minut.
Uvařené brambory sceďte, ale uchovejte si asi dvě polévkové lžíce bramborové vody.
Brambory rozmačkejte do hladké konzistence. Pro dosažení krémového pyré přidejte trochu zbylé bramborové vody.
Bramborové pyré přidejte k zelí s cibulí a důkladně promíchejte.
Bramborové pyré s kysaným zelím a cibulí podávejte horké jako přílohu k masu nebo samostatné jídlo.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Hlavní jídlo, Příloha
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
bramborová kaše, brambory, kysané zelí, kyselé zelí, lepenice