Bramborový salát s vejci, ředkvičkami a jogurtovým dresinkem je lehká a chutná příloha, kterou snadno připravíte za necelých 40 minut
Suroviny
900gramůbrambor
4vejce
2svazky ředkviček
1okurka
2-3zelené cibule
2polévkové lžícesoli
svazek čerstvého kopru
Postup
Smíchejte všechny ingredience na dresink (jogurt, ocet, hořčici a česnek) v malé misce a nechte ho chladit v lednici.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Přidejte brambory a vejce.
Vařte vejce 8-10 minut, poté je vyjměte, podlijte studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na kousky.
Pokračujte ve vaření brambor dalších cca 10 minut, dokud nejsou měkké. Poté je stáhněte z plotny a nechte je 10-15 minut vychladnout.
Zatímco brambory chladnou, podélně rozkrojte okurku, vydlabejte semínka a nakrájejte ji na kousky. Nakrájejte ředkvičky na plátky a jemně nakrájejte zelenou cibuli a kopr.
Brambory nakrájejte na kolečka a vložte je do velké mísy.
Přidejte nakrájené okurky, ředkvičky, zelenou cibulku, vejce a nasekaný kopr.
Nalijte připravený jogurtový dresink na zeleninu a důkladně promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo.
Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte salát alespoň 15 minut odležet v lednici.
Před podáváním posypte čerstvě mletým černým pepřem.