Bohatá pečeně z bůčku, připravená v horkovzdušné fritéze, doplněná výbornou omáčkou a domácími špeclemi
Potřebné vybavení
Horkovzdušná fritéza
Suroviny
Bůček a omáčka:
1,2kgbůčku
1cibule
2stroužky česneku
1mrkev
10cmpóru
60gceleru
2bobkové listy
10bobulí jalovce
½lžičky rozmarýnu
70grajčatového protlaku
800mlvývaru
150mlčerveného vína(volitelně)
sůl, pepř
Špecle:
400gšpaldové mouky
4vejce
trochu citronové kůry
250mlminerální vody
10gsoli
Postup
Bůček nakrájejte a potřete solí, pepřem a česnekem. Srolujte a svázejte kuchyňským provázkem.
Nastavte horkovzdušnou fritézu na 170 °C po dobu 50 minut. Poté přidejte 5 minut na Air Fryer pro křupavou kůrku.
Zbytky masa opečte na oleji, přidejte zeleninu, rajčatový protlak, zalijte vývarem a červeným vínem. Vařte, dokud omáčka nezhoustne.
Z mouky, vajec, citronové kůry, vody a soli vytvořte těsto. Těsto protlačte přes kráječ na špecle do vroucí vody a vařte, dokud špecle nevyplavou na povrch.
Pečený bůček podávejte se špeclemi, červeným zelím a bohatou omáčkou.