Tento guláš je velmi přizpůsobivý, takže můžete experimentovat s přidáváním různých ingrediencí
Potřebné vybavení
Hrnec
Suroviny
500 gramů buřtů (nebo jemné klobásy )
500 gramů brambor(asi 4-5 kusů)
3cibule
2stroužky česneku
2lžíce vepřového sádla(nebo slunečnicového oleje)
3hrnky kuřecího vývaru
1polévková lžícesladké mleté papriky n
1lžička mletého kmínu
¼šálku hladké mouky
½lžičky mletého pepře
sůl
Postup
Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostky.
Pokud je třeba, oloupejte buřty a nakrájejte je na kostky, podobně jako brambory.
Cibule oloupejte a nakrájejte nahrubo. Česnek oloupejte a jemně nasekejte nebo prolisujte.
V hrnci rozehřejte 2 lžíce vepřového sádla (nebo oleje). Přidejte nakrájenou cibuli a za častého míchání ji opékejte, dokud nezezlátnou, což trvá asi 5-7 minut.
Přidejte 1 lžičku mletého kmínu a nakrájené buřty. Smažte vše společně 2 minuty.
Do směsi přisypte ¼ šálku mouky a za stálého míchání smažte 1 minutu.