Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: Pexels, Hlavní igredience potřebná na pečené brambory
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na chutné pečené brambory, obohacené o lahodný parmezán
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
45
minut
minut
Porcí
4
porce
Pečené brambory parmezánové brambory pro mlsné jazýčky.
Potřebné vybavení
Plech na pečení
Suroviny
1
kilogram
brambor
2
lžíce
oleje
4
lžíce
strouhaného parmazánu
2
lžičky
směsi italských bylinek
1
lžička
soli
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Brambory důkladně omyjte, očistěte a osušte. Poté je rozkrájejte podélně na osminky.
Troubu si předehřejte na 200°C.
Připravené bramborové osminky vložte do zapékací mísy.
Brambory rovnoměrně pokapejte olejem, posypte dvěma lžícemi strouhaného parmazánu, bylinkami dle chuti a trochou soli.
Všechny ingredience v míse důkladně promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo po všech bramborách.
Na konec posypte vrch dalšími dvěma lžícemi parmazánu.
Takto připravené brambory dejte do předehřáté trouby a pečte je 40-45 minut, dokud nejsou krásně zlatavé a křupavé.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Hlavní jídlo, Příloha
Kuchyně:
Česká, Italská
Klíčové slovo:
brambory, parmezán