Vaříme čínu na český způsob, která krásně spojuje české a asijské chutě. Uvedené množství je na 4 porce, délka přípravy 30 minut, délka vaření 20 minut.
Potřebné vybavení
Pánev hlubší ideál stylu Wok
prkýnko
Nůž
varnou desku
Suroviny
500gkrůtí maso(nakrájené na kostičky - můžeme použít i jiný druh masa či tofu)
Nakrájené maso na kostičky obalíme v uvedeném koření - kari, kurkuma, garam masal, 1 lžíci sojové a rybí omáčky, sůl a pepř. To vše pak promícháme se škrobem.
Takto připravené maso necháme odpočívat.
Nyní si připravíme veškerou zeleninu.
Nakrouháme si zelí, nakrájíme na plátky cibuli, papriku, mrkev, zázvor a česnek.
Všechny suroviny smícháme ve velké míse a zalijeme zbytkem rybí a sojové omáčky.
Očištěné a nakrájené žampiony necháme samostatně.
Rozpálíme si olej na pánvi a nejprve na orestujeme maso.
Jakmile je maso zatažené (cca 3-5 minut) a opečené, přidáme žampiony.
Vše restujeme, dokud žampiony nezavadnou cca 3-5 minut.
Nyní přidáme veškerou zeleninu a vše dohromady restujeme.