Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: londoneats, Recept na svěží citronové tartaletky.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na citronové tartaletky
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
30
minut
minut
Čas vaření
30
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
Porcí
10
kusů
Připravujeme si citrónový krém do letních tartaletek. Upečeme si těsto na tartaletky a vše kompletujeme do krásné letní podoby.
Potřebné vybavení
1 Hrnec
Formičky na tartaletky
Ruční šlehač
Suroviny
Ingredience na tartaletky
350
g
Mouky
130
g
Moučkového cukru
130
g
Másla
2
ks
Vejce
Špetka soli
Studená voda
Ingredience na citronový krém
1
ks
Vejce
1
ks
Žloutek
50
g
Moučkového cukru
50
ml
Citronové šťávy
55
g
Másla
Kůra z 1 citronu
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Příprava tartaletek
Do mísy vložíme mouku, cukr a sůl a promícháme.
Poté přidáme máslo a ručně ho zapracujeme do směsi, dokud nezískáme drobivou konzistenci.
Přidáme žloutek a postupně přiléváme studenou vodu, dokud nevytvoříme vláčné těsto.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho odpočívat hodinu v lednici.
Po odpočinutí těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím formičky na tartaletky, které pokryjeme pečicím papírem.
Pečeme 20 minut a odstraníme pečící papír.
Pečeme dalších cca 10 minut dozlatova a necháme vychladnout.
Příprava citronového krému
V hrnci si smícháme všechny suroviny na krém kromě másla.
Dáme na slabý oheň a mícháme cca 4 minuty do zhoustnutí.
Odstavíme, přidáme máslo a šleháme, dokud nemáme konzistentní směs.
Následně obsah hrnce propasírujeme přes síto, abychom oddělili citronovou kůru.
Lžící postupně dáme krém na vychladlé tartaletky.
Necháme vychladnout.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Dezert, Pečení, Sladké
Kuchyně:
Evropská kuchyně
Klíčové slovo:
citrón, citronový krém, koláče, lemon curd, tartaletky