Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na chutnou citrónovou buchtu s krémem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na citrónovou buchtu s jemným pudinkovým krémem
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
50
minut
minut
Těsto necháme odpočinout v lednici
30
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
35
minut
minut
Pečeme citrónový moučník s lahodným pudinkovým krémem - příprava 15 minut, odpočívání těsta 30 minut, délka pečení 50 minut
Potřebné vybavení
1 Plech na pečení
1 Mísa
ruční mixér
Suroviny
Ingredience na korpus
530
g
Mouky
230
g
Másla
150
g
Moučkového cukru
2
ks
Vejce
1
ks
Prášku do pečiva
150
g
Zakysané smetany
Špetka soli
Nastrouhaná kůra z půlky citrónu
Ingredience na krém
700
ml
Mléka
3
ks
Sáčky vanilkového pudingu
200
g
Cukru
650
g
25% Smetany
Nastrouhaná kůra z půlky citrónu
Šťáva vymačkaná z půlky citrónu
Ingredience na pomazání
1
ks
Vejce
Moučkový cukr
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, sůl, moučkový cukr a vše ručně promícháme.
Doprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce, nalijeme smetanu a přidáme citrónovou kůru s máslem.
Vypracujeme nelepivé těsto, můžeme přidat mouku v případě potřeby.
Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na 30 minut do lednice.
Uvaříme si puding dle receptu na obalu standardním postupem.
Do mísy přelijeme puding a přidáme citrónovou kůru a šťávu a smetanu na krém.
Vše můžeme promíchat ručním mixérem.
Těsto vyndáme z lednice a rozdělíme na 2 stejně velké části.
Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia.
Plech si vyložíme pečícím papírem a položíme na něj první vyválený plát těsta,
Krém rovnoměrně rozetřeme na první položený plát a poté opatrně položíme druhý vyválený plát těsta.
Povrch propícháme vidličkou.
Vršek potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut do mírného zhnědnutí na povrchu.
Vyndáme z trouby a necháme zchladnout.
Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Krájíme až buchta kompletně zchladne.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Dezert, Pečení, Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
buchta, citrón, koláč