Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: pleziruri, Recept na sezónní koláč s čerstvými třešněmi.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na Clafoutis: kulatý koláč s třešněmi
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
30
minut
minut
Čas vaření
35
minut
minut
Celkový čas
55
minut
minut
Porcí
8
porcí
Pečeme sezónní třešňový koláč, délka pečení 35 minut.
Potřebné vybavení
1 Kulatá forma na pečení
ideálně o průměru 24 cm
1 Mísa
Suroviny
500
g
Třešní
125
g
Mouky
100
g
Moučkového cukru
3
ks
Vejce
300
ml
Mléka
1
ks
Vanilkový lusk
Špetka soli
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Vypeckujeme třešně, řádně omyjeme a smícháme s 50g cukru.
Dáme si předehřát troubu na 180ºC.
Formu na pečení si vymažeme máslem.
V misce si smícháme vejce, zbylý cukr, sůl a mouku.
Vanilkový lusk si podélně rozřízneme a vydlabaná semínka přidáme do sypké směsi s moukou.
Vše smícháme a přidáme mléko. Opět pořádně promícháme.
Do vymazané formy vyskládáme třešně a zalijeme těstem.
Pečeme cca 35 minut.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Dezert, Moučníky, Pečení, Sladké
Kuchyně:
Francouzská
Klíčové slovo:
Clafoutis, koláč, ovocný koláč, třešně, Třešňový koláč