Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Menší
Normální
Větší
Foto: cooky.cz, Cheesecake čokoládovo-malinový
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na čokoládovo - malinový cheesecake
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
45
minut
minut
Čas vaření
45
minut
minut
Celkový čas
6
hodiny
hodiny
30
minut
minut
Pečeme čokoládovo - malinový cheesecake, uvedené množství je na dortovou formu 28 cm.
Potřebné vybavení
sporák
Trouba
ruční mixér
Hrnec
Suroviny
Malinová poleva:
200
g
čerstvých malin
(mohou být i mražené)
4
lžíce
cukru
4
lžíce
vody
(pokud jsou mražené maliny, vodu nepřidáváme)
Korpus:
250
g
sušenky máslové nebo ovesné
4
lžíce
másla
(rozpuštěného)
Krém:
500
g
plnotučného měkkého tvarohu
200
g
zakysané smetany
2
ks
vejce
(velikost L)
2
lžičky
vanilkové esence
180
g
cukru krystal
115
g
kvalitní čokolády 70%
(lze nahradit bílou čokoládou)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Korpus:
Sušenky rozmixujeme v mixéru dohladka.
Rozpustíme máslo a necháme trochu vychladnout.
V míse promícháme sušenky s rozpuštěným máslem.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem.
Dno formy vyskládáme sušenkovou směsí a dáme péct do trouby na 8 minut.
Po upečení necháme korpus vychladnout.
Malinová poleva:
Maliny rozvaříme s cukrem a necháme vychladnout v lednici.
Krém:
Promícháme v míse pomocí ručního mixéru tvaroh s cukrem.
Následně přidáme vanilkovou esenci a vejce.
Nakonec přidáme zakysanou smetanu a promícháme pomocí stěrky.
Cheesecake:
Na vychlazený korpus nalijeme krém a navrch po lžících přiléváme polevu.
Takto hotový cheesecake vložíme do trouby a pečeme 35 - 40 minut na 180 stupňů.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
260 Kč
Chod:
bezmasé jídlo, Dezert
Kuchyně:
Americká, Řecká
Klíčové slovo:
cheesecake, maliny, plnotučný tvaroh, sušenky, zakysaná smetana