Pečeme famózní trio koláč se sezónním ovocem, celková doba přípravy 1 hodina. Když přidáte trochu zmrzliny, máte dokonalou sladkou tečku. A co je nejlepší, tento lahodný dezert se dá snadno připravit bez velkého nepořádku v kuchyni - stačí několik misek a mixér.
Potřebné vybavení
3 mísy
1 Plech 24 x 24 cm
Ruční šlehač
Suroviny
Ingredience na korpus
160gMouky
150gCukru
3ksVejce
150gMásla
140gHořké čokolády(min. 60% kakaa)
20gKakaa
1lžičkaVanilkového extraktu
Sůl
Ingredience na krém
500gMascarpone
70gCukru
2ksVejce
250gČerstvých jahod(nebo jiné sezónní ovoce)
1lžičkaVanilkového extraktu
Postup
Příprava krému
Vyšleháme si v misce mascarpone a přidáme cukr, vejce a vanilkový extrakt.
Šleháme dalších 5 minut, abychom získali jemný krém.
Příprava čokolády pro korpus
Máslo a čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni.
Jakmile máme lesklou homogenní hmotu, odstavíme a necháme asi 15 minut zchladnout. Občas promícháme.
Příprava korpusu
Dáme si předehřát troubu na 175 stupňů.
Plech si vyložíme pečícím papírem.
Do mísy si dáme vejce, cukr a 1/4 lžičky soli.
Šleháme dokud směs neztrojnásobí objem.
Přidáme rozpuštěnou čokoládu, vanilkový extrakt a mícháním vytvoříme homogenní hmotu.
Těsto rozprostřeme na plech.
Navrch dáme připravený krém, který rovnoměrně rozetřeme.
Nakonec rozložíme nakrájené ovoce.
Dokončení
Dáme péct do předehřáté trouby na 35 - 40 minut.
Upečený dort necháme úplně vychladnout, až poté krájíme.