Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na mini langoše.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na ďábelské mini langoše s omáčkou
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od
2
kuchařů
Přidat do oblíbených
Celkový čas
30
minut
minut
Porcí
4
Smažíme malé langoše s pálivou omáčkou a sýrem, celková délka přípravy 30 minut.
Potřebné vybavení
1 Pánev
1 Mísa
1 Hrnec
Suroviny
Ingredience na těsto
500
g
Mouky
25
g
Droždí
250
ml
Mléka
1
lžička
Cukru
2
lžičky
Soli
Olej
Ingredience na povrch langošů
4-5
ks
Rajčat
1
stroužek
Česneku
1
ks
Malé červené cibule
Sůl a pepř
Nastrouhaný sýr
(množství dle chuti)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do zahřátého mléka přidáme cukr a droždí.
Necháme vykynout na teplém místě.
Vedle si smícháme sůl s moukou.
Tuto sypkou směs smícháme s vykynutou hmotou.
Pořádně prohněteme.
Potřeme olejem a opět necháme vykynout do dvojnásobný objem.
Prozatím si na pánvi a oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme na kostičky rajčata a česnek, který prolisujeme.
Vaříme, dokud nezískáme hustší omáčku.
Omáčku osolíme a opepříme.
Můžeme přidat chilli papričky nebo oregano.
Máte-li velmi hustou omáčku, klidně ji rozmixujte.
Vykynuté těsto roztaháme naolejovanýma rukama.
Roztrháme ho na menší kusy a vytvarujeme kolečka o průměru cca 7 cm a tloušťce 1 cm.
Na pánvi si rozpálíme olej a každý langoš smažíme z každé strany asi 1 minutu dozlatova.
Jakmile vytáhneme z oleje, dáme na papírové ubrousky, abychom se zbavili přebytečného oleje.
Na langoše dáme rajčatovou omáčku a nastrouhaný sýr.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Hlavní jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
ďábelská omáčka, ďábelské langoše, langoš, mini langoše, pikantní