Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Instruction Images
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: grazynkagotuje, Lahodné křupavé bramboráky s omáčkou: Krok za krokem
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na dokonale křupavé bramboráky s omáčkou
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Celkový čas
40
minut
minut
Porcí
6
porcí
Bramboráky vás nikdy nezklamou a vždy potěší svou lahodnou chutí a křupavou texturou
Suroviny
Na přípravu bramboráků budeme potřebovat:
1
kilogram
brambor
300
gramů
cibule
2
vejce
2
lžíce
mouky
sůl, pepř
(podle chuti)
rostlinný olej
Na přípravu omáčky budeme potřebovat:
300
gramů
vepřového masa
300
gramů
rajčatové omáčky
100
mililitrů
vody
1
lžička
soli
1
lžička
cukru
1/2
lžičky
černého pepře
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na menší kousky.
Vložte cibuli do mixéru a rozmixujte ji do hladké konzistence.
Do mixéru přidejte také oloupané a nakrájené brambory.
Vše rozmixujte do jemné hmoty.
Přeneste rozmixovanou zeleninovou směs do velké mísy.
Přidejte vejce, sůl a pepř podle chuti.
Postupně přidávejte mouku a důkladně promíchávejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje.
Naběračkou nalijte bramborové těsto na pánev a tvarujte placičky.
Smažte placičky z obou stran do zlatova, přibližně 3-4 minuty na každé straně.
Hotové placičky položte na talíř pokrytý papírovou utěrkou, aby se zbavily přebytečného oleje.
Maso a oloupanou cibuli nakrájejte na větší kousky.
Umelte maso a cibuli na masovém mlýnku nebo je rozmixujte v mixéru do jemné směsi.
Na pánvi rozehřejte rostlinný olej.
Přeneste na pánev připravenou masovou směs a smažte ji, dokud se většina tekutiny nevyvaří.
K masové směsi přidejte rajčatovou šťávu, cukr, sůl a černý pepř podle chuti.
Směs promíchejte a přidejte trochu vody, aby omáčka získala požadovanou konzistenci.
Vše důkladně promíchejte a vařte dalších 5-7 minut, dokud se chutě dobře nepropojí.
Hotové bramborové placičky podávejte s připravenou masovou omáčkou.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Kdo chce, může do těsta na bramborové placičky přidat i nastrouhanou cuketu, nakrájenou papriku nebo žampiony pro obohacení chuti a textury.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
bramboráky, vepřové maso