Kombinace několika surovin dokáže vytvořit dokonalý a harmonický pokrm
Potřebné vybavení
Pekáč
Suroviny
4 kuřecí stehna
1kilogram kysaného zelí
vepřové sádlo
koření na kuřecí maso, kmín, sůl, pepř
Postup
Nejprve ochutnejte zelí, abyste zjistili, zda není příliš kyselé. Pokud ano, promyjte ho pod tekoucí vodou a nechte ho dobře okapat.
Zelí vrstvíme na plech, který jsme předem vymazali vepřovým sádlem, a pokmínujeme ho, aby získalo bohatou chuť.
Následně ochutíme maso - solí, pepřem a dalším kořením dle preference.
Tuto připravenou masovou směs uložíme na zelí, vytvoříme tedy vrstvu z masa nad zelím.
Zalijeme celý pokrm trochou vody nebo vývarem, což zajistí, že se kuřecí stehýnka i zelí budou krásně dusit a získají tak dokonalou chuťovou harmonii.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na teplotě mezi 200-220 stupni Celsia po dobu 45-55 minut, dokud maso nezměkne a nezíská krásnou zlatohnědou barvu.
Volitelně, 20-30 minut před koncem pečení, můžete pokrm podlít šlehačkou. Tato varianta dodá jemnější a krémovější chuť celému pokrmu, což je ideální pro ty, kdo mají rádi bohaté a plné chutě.