Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: pexels, hovězí maso na mexický guláš tažený přes noc
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na dokonalý mexický guláš tažený přes noc
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
30
minut
minut
Čas vaření
4
hodiny
hodiny
20
minut
minut
Doba odpočinku
1
den
den
Celkový čas
1
den
den
4
hodiny
hodiny
50
minut
minut
Porcí
4
porce
Mexický guláš si oblíbíte hlavně během zimních měsíců, protože rozhodně zahřeje
Potřebné vybavení
Hluboký pekáč, mísa na zapékání
Pánev
Suroviny
1
kilogram
hovězí kýty
1
kilogram
hovězí plece
2
velké cibule
4
stroužky
česneku
3
lžíce
kokosového oleje
1
polévková lžíce
cukru
2
čajové lžičky
kmínového prášku
2
čajové lžičky
koriandrového prášku
2
polévkové lžíce
oregana
2
polévkové lžíce
tymiánu
4
bobkové listy
1
skořice
3
hřebíčky
500
mililitrů
hovězího vývaru
1
plechovka
rajčat
60
mililitrů
octu z červeného vína
sůl a pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Hovězí plec nakrájejte na kousky velikosti sousta.
Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek.
Vymačkejte šťávu z limetek.
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce kokosového oleje.
Plátky kýty nejprve opečte z obou stran, pak vyjměte a odložte stranou.
Následně opečte hovězí plec ze všech stran ve stejném tuku, opět vyjměte a odložte.
Na pánev přidejte zbývající kokosový olej.
Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte.
Přisypete cukr, kmín, koriandr, oregano a tymián a dále restujte.
Do směsi přidejte bobkové listy, skořici, hřebíček, hovězí vývar, rajčata a červený vinný ocet.
Dejte maso do pekáče, přilijte připravenou směs, pekáč přikryjte a vložte do předehřáté trouby na 150 °C a duste čtyři hodiny.
Po upečení vyjměte pekáč z trouby a nechte krátce vychladnout.
Sejměte tuk a nechte všechno uležet přes noc.
Druhý den vyjměte maso, netrhejte maso z plátků kýty na kousky a kosti vyhoďte.
Omáčku přelijte přes sítko a prohřejte v pekáči spolu s masem.
Dochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 180 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Mexická
Klíčové slovo:
guláš, hovězí maso