Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj: kilocalorii, Recept na domácí chleba, který se nepeče v troubě.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí chléb připravený na plotně, postup, který překvapí
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
10
minut
minut
Doba odpočinku
1
hodina
hodina
30
minut
minut
Porcí
1
kus
Pečený chléb na pánvi je skvělou alternativou k tradičnímu pečení v troubě
Potřebné vybavení
Hluboká pánev
Suroviny
400
gramů
mouky
7
gramů
sušeného droždí
1
lžička
soli
2
lžičky
cukru
200-220
ml
vody
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Mouku prosejte do mísy a přidejte droždí, sůl a cukr. Dobře promíchejte.
Postupně přidávejte vodu a hněťte těsto, dokud není homogenní, měkké a nelepivé.
Přendejte těsto do mísy a potřete ho trochou oleje. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
Po uplynutí 1 hodiny těsto vyklopte na pracovní plochu a znovu ho prohněťte.
Vymažte pánev olejem a vložte do ní těsto. Přikryjte pokličkou a nechte těsto ještě 30 minut kynout.
Vymažte druhou pánev trochou másla a přendejte do ní těsto.
Pečte na mírném ohni pod pokličkou, dokud chléb není z obou stran zlatohnědý.
Vyjměte chléb z pánve a nechte jej mírně vychladnout.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Pečení, Příloha, Snídaně
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
chléb, domácí pečivo