Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Edokoff, Šlehání směsi na zmrzlinu
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí čokoládovou zmrzlinu do skleniček
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Doba odpočinku
4
hodiny
hodiny
Celkový čas
4
hodiny
hodiny
15
minut
minut
Porcí
3
porce
Lahodnou domácí zmrzlinu si dokážeme připravit z pohodlí domova za pomoci základních ingrediencí
Potřebné vybavení
ruční mixér
Suroviny
250
mililitrů
smetany
(33% tuku)
2
vejce
(slepičí )
1
polévková lžíce
kakaového prášku
5
lžic
moučkového cukru
1,0-1,5
gramů
vanilinu
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Oddělte žloutky od bílků.
V míse smíchejte žloutky, kakaový prášek a moučkový cukr.
Šlehejte, dokud směs nebude hladká a dobře spojená.
Bílky vyšlehejte do tuhých špiček. Šlehání ukončete, až budou bílky pevně držet tvar.
V samostatné míse vyšlehejte smetanu (studenou) s vanilinem po dobu 4-5 minut, dokud nezhoustne.
Do vyšlehané smetany postupně přidejte ušlehané bílky a kakaovou směs se žloutky.
Vše důkladně promíchejte mixérem, dokud nevznikne hladká hmota.
Připravenou směs nalijte do vhodných nádob na zmrzlinu.
Umístěte nádoby do mrazáku a nechte zmrzlinu tuhnout po dobu minimálně 4 hodin.
Po čtyřech hodinách je zmrzlina připravena k servírování.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 30 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
čokoládová zmrzlina, domácí zmrzlina