Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Chilli pokrm s masem
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí hovězí chilli
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
1
hodina
hodina
Celkový čas
1
hodina
hodina
20
minut
minut
Porcí
10
porcí
Lahodné a syté chilli s hovězím a vepřovým masem, slaninou a fazolemi
Potřebné vybavení
trouba nebo pomalý hrnec
Suroviny
1
kg
hovězí kýty
0,5
kg
mletého vepřového masa
8-10
plátků
slaniny
2
cibule
1
červená paprika
1
zelená paprika
2
plechovky
nakrájených rajčat se zelenými chilli
1
plechovka
rajčatové omáčky
1
plechovka
rajčatového protlaku
1
plechovka
tmavě červených fazolí
2
plechovky
černých fazolí
3
balíčky
chilli koření
½
lžičky
kajenského pepře
½
lžičky
papriky
sůl, pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Slaninu osmažíme a odložíme stranou.
Na zbývajícím tuku zpěníme cibuli a papriky do změknutí.
Přidáme hovězí a vepřové maso, opečeme dohněda a slijeme přebytečný tuk.
Smícháme s rajčaty, omáčkou, protlakem, fazolemi, kořením a promícháme.
Dusíme v troubě při 175 °C 45-60 minut nebo vaříme v pomalém hrnci 6-8 hodin na nízké teplotě.
Podáváme s francouzským chlebem, zakysanou smetanou a strouhaným sýrem.
Tento recept je snadný na přípravu a výborně se hodí pro rodinné oslavy nebo vydatné večeře.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Hlavní chod
Kuchyně:
Americká
Klíčové slovo:
chilli, fazole, hovězí maso, jalapenos, klasické chilli s fazolemi