Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: grazynkagotuje, Rohlík z jogurtu
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí, hrníčkové, jogurtové rohlíčky
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Doba kynutí
2
hodiny
hodiny
Porcí
8
kusů
Domácí pečivo vždy ohromí svou chutí, jemností, ale i přípravou. Domácí jogurtové rohlíčky připravujeme hrníčkovou metodou.
Potřebné vybavení
Plech na pečení
Mixér
Suroviny
10
gramů
sušeného droždí
1
polévková lžíce
cukru
1
hrnek
mléka
(100 ml)
1
hrnek
teplé vody
(100 ml)
1
hrnek
oleje
(100 ml)
3
polévková lžíce
bílého jogurtu
1
vejce
500
gramů
hladké mouky
1
polévková lžíce
soli
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Větší mísa je první stanice na cestě k dokonalým domácím rohlíčkům.
Sem nasypeme droždí, přidáme lžíci cukru a zalijeme teplým mlékem a vodou.
Následuje důkladné promíchání metličkou a krátká chvíle čekání, než se kvásek probudí k životu.
Poté přidáme olej, bílý jogurt a vajíčko a znovu pečlivě promícháme.
Do této směsi následně přidáme mouku s solí a vypracujeme hladké těsto, což bude trvat přibližně 5 minut.
Pak necháme těsto kynout asi 90 minut.
Po kynutí potřeme pracovní desku olejem, na kterou přeneseme vykynuté těsto a rozdělíme ho na 10-12 rovnoměrných kuliček.
Každou kuličku pak vyválíme na ovál a stočíme do role, kterou lehce zahneme, aby získala charakteristický tvar rohlíčku.
Hotové rohlíčky pak ukládáme na plech s pečícím papírem a necháme je ještě 30 minut kynout pod bavlněnou utěrkou.
Poté rohlíčky potřeme studenou vodou a pečeme je asi 20 minut při teplotě 220 °C, dokud nejsou zlatavě hnědé.
Po upečení ještě horké rohlíčky potřeme máslem a jsou připraveny k podávání.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 80 Kč
Chod:
Příloha
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
domácí pečivo, domácí rohlíky