Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: commons.wikimedia, Recept na domácí hrnkový chléb.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí hrnkový chléb
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas vaření
45
minut
minut
Pečeme chléb z hrnečku, délka pečení 45 minut.
Potřebné vybavení
1 Hrnek
250ml
1 Mísa
1 Plech s víkem
nebo zapékací mísa
Suroviny
3
hrnky
Hladké mouky
(lze použít špaldovou nebo grahamovou)
1,5
hrnku
Vody
1
lžíce
Oleje
1
lžička
Sušeného droždí
1
lžička
Kmínu
1
lžička
Sezamových semínek
1
lžička
Soli
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
V míse vymícháme těsto z mouky, kmínu, sušeného droždí, sezamových semínek, oleje, soli a vlažné vody.
Těsto bude řidší konzistence.
Dáme ho zakryté kynout přes noc na 8-12 hodin.
Dáme si předehřát troubu na 230 stupňů.
Plech si vymažeme olejem.
Vytvarujeme bochník, posypeme semínky a dáme zakryté víkem péct na 30 minut.
Do chleba si ještě můžeme udělat zářezy, jak se nám zlíbí.
Po 30 minutách pečení odkryjeme a pečeme ještě 15 minut odkryté.
Nakonec necháme zchladnout a nakrájíme.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Pečení, Snídaně, Svačina
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
chléb, domácí chleba