Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: plyashka, Recept na domácí játrovou paštiku.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí játrovou paštiku z kuřecích jater
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
40
minut
minut
Celkový čas
40
minut
minut
Porcí
5
menších sklenic
Připravíme si luxusní svačinku ve formě domácí játrové paštiky.
Potřebné vybavení
1 Pánev
1 Mísa
Mixér
Suroviny
500
g
Kuřecích jater
120
g
Másla
2
ks
Cibule
1
ks
Mrkev
Sůl, mletý černý pepř
Muškátový oříšek
(dle chuti)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Játra omyjeme a případně odkrojíme přebytečné zbytky žlučníku.
Játra nakrájíme na kousky.
Cibule si nakrájíme na střední kostičky.
Mrkev si nastrouháme na struhadle.
Na pánev dáme 50g másla, cibuli a mrkev.
Orestujeme na mírném ohni.
Přidáme játra a chvíli restujeme odkrytá.
Po chvíli přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud nejsou játra hotová.
Důležité je dusit na mírném ohni, aby paštika nebyla suchá.
Dušení trvá tak maximálně 7-8 minut. Nesmí se převařit.
Nakonec osolíme, opepříme a případně přidáme špetku muškátového oříšku.
Vše umixujeme v mixéru. Do mixéru přidáme 50g másla a mixujeme s ním.
Jakmile získáme jemnou texturu ochutnáme, zda není potřeba dochutit.
Přesuneme si paštiku do cílové nádoby a navrch nalijeme 20g rozpuštěného másla, aby povrch paštiky neztmavl.
Nádobu přikryjeme potravinářskou fólií.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Pochutina, Předkrm, Svačina
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
játra, játrová paštika, paštika