Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Retete-usoare, Recept na domácí sýrové krokety.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí krokety s feta sýrem a cheddarem
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Celkový čas
30
minut
minut
Smažíme výborné domácí sýrové krokety, délka přípravy 30 min.
Potřebné vybavení
1 Mísa
1 Pánev
Suroviny
50
g
Sýru feta
100
g
Cheddaru
125
ml
Mléka
270
g
Mouky
1
lžíce
Cukru
1
lžička
Jedlé sody
1
lžička
Másla
1
ks
Vejce
1/2
lžičky
Soli
1/2
lžičky
Červené papriky
Čerstvá hladkolistá petržel
(dle chuti)
Olej na smažení
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do mísy dáme následující suroviny: Cukr, mléko, vejce, rozdrobený feta sýr, červenou papriku, nasekanou petržel, nastrouhaný cheddar a mírně změklé máslo.
Vše promícháme.
Dále přidáme sůl, sodu a mouku.
Promícháme a poté prohněteme ručně minimálně 3 minuty.
Vzniklé těsto si dáme na moukou poprášenou pracovní plochu.
Vyválíme těsto o tloušťce 5mm do obdélníkového nebo kruhového tvaru.
Celé těsto nakrájíme na 1,5 - 2 cm široké a pár centimetrů dlouhé proužky.
Na pánvi si rozpálíme větší množství oleje a nakrájené kousky smažíme dozlatova z obou stran.
Jakmile je vytáhneme z pánve, přendáme krokety na papírové utěrky, abychom se zbavili přebytečného oleje.
Podáváme buď samotné nebo jako přílohu.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
bezmasé jídlo, Předkrm, Příloha
Kuchyně:
Evropská kuchyně
Klíčové slovo:
krokety, příloha