Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: curapelanatureza, Recept na domácí kuřecí bujón.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí kuřecí bujón
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
1
hodina
hodina
10
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
10
minut
minut
Porcí
1
plech
Připravujeme domácí bujón bez chemických přísad.
Potřebné vybavení
1 Hrnec
1 Plech
1 Pánev
Mixér
Suroviny
1
ks
Kuřecí stehno
2
ks
Petržele
4
ks
Mrkve
1/2
ks
Kedlubny
3
stroužky
Česneku
1
ks
Cibule
1/2
ks
Celeru
4
ks
Řapíkatého celeru
2
hrsti
Petrželky
80
g
Soli
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Stehno si z obou stran orestujeme a poté ho dáme dusit pod pokličku na 30 - 40 minut do měkka.
Zatím si všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
Ze stehna odstraníme kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme na pánev ještě podusit.
Přidáme veškerou zeleninu a sůl.
Vaříme do změknutí.
Jakmile je maso i zelenina měkká, dáme vše do mixéru a rozmixujeme do jemné konzistence.
Plech si vyložíme pečícím papírem a směs do něj nalejeme.
Stěrkou urovnáme povrch do úplné roviny.
Necháme zchladnout.
Přikryjeme sáčkem a dáme do mrazáku na noc.
Následující den nakrájíme na bujón na kostičky požadované velikosti a zabalíme jednotlivé kousky do alobalu.
Uchováváme v mrazáku.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Oběd, Polévka, vaření
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
bujón, domácí bujón, kuřecí polévka, polévka, vývar