Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: renklihobi, Domácí bujón z vývaru
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí kuřecí bujón, který překvapí svou plnou chutí
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
2
hodiny
hodiny
Porcí
16
porcí
Domácí bujón poskytuje bohatý základ pro výrobu různých druhů polévek a omáček.
Potřebné vybavení
Hrnec
na pomalé vaření
Mixér
Suroviny
1
celé kuře
2
kusy
cibule
2
stroužky
česneku
2
kusy
mrkve
1
kus
celeru
5-6
snítků
petrželky
1
lžička
semínek koriandru
1
lžička
černého pepře
1
lžička
kurkumy
2
lžičky
soli
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do velkého hrnce umístěte kuřecí kosti nebo maso.
Přidejte nahrubo nakrájenou zeleninu a koření dle chuti.
Doplňte vodou tak, aby byly všechny ingredience ponořené.
Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte vše pomalu vařit. Tento proces umožňuje, aby se chutě z ingrediencí uvolnily do vody.
Po 1-2 hodinách vaření směs sceďte, čímž odstraníte pevné části a získáte čirý vývar.
Pokud si chcete vytvořit trvanlivý bujón pro pozdější použití, uvařenou směs rozmixujte pomocí ponorného mixéru.
Směs vařte dokud není hustá a nepřipomíná konzistencí kaši.
Jednoduše přendejte do nádoby, kterou umístíte do mrazáku.
Jakmile je směs zmrzlá (ideálně přes noc) můžete ji nakrájet na malé kostičky, které si odděleně zabalíte, jako bujón zakoupený v obchodě.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Vývar můžete také zamrazit pro delší skladování.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 70 Kč
Chod:
Polévka
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
bujón, dochucovadlo