Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: kiloretete, Langoše s česnekem smetanou a sýrem chutná a jednoduchá večeře
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí langoše s česnekem, smetanou a sýrem
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
15
minut
minut
Doba kynutí
1
hodina
hodina
Celkový čas
1
hodina
hodina
30
minut
minut
Porcí
8
kusů
Vyzkoušejte tento recept a přeneste si kousek maďarské kuchyně do svého domova
Potřebné vybavení
Pánev
Suroviny
320
gramů
mouky
4
lžíce
mléka
12
gramů
droždí
170
gramů
sýra
(Gouda)
200
mililitrů
mléka
500
mililitrů
oleje
240
gramů
smetany
4
stroužky
česneku
trochu soli
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do velké mísy nasypte mouku a uprostřed udělejte důlek.
Droždí rozpusťte ve 3-4 lžících teplého mléka a tuto směs nalijte do vytvořeného důlku.
Směs lehce promíchejte s trochou mouky z okrajů důlku, aby vzniklo řídké předtěsto.
Mísu přikryjte čistou utěrkou a nechte předtěsto na teplém místě asi 15 minut kynout, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bubliny.
Po 15 minutách přidejte do mísy sůl a postupně, za stálého míchání, přilévejte asi 200 ml teplého mléka.
Těsto důkladně hněťte, dokud nezíská pevnou a elastickou konzistenci. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte trochu mouky.
Připravené těsto lehce poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout přibližně 35 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Po vykynutí těsto rozdělte na 8 stejných dílů.
Každý díl vytvarujte do kuličky a poté ručně vytahujte na tenké placičky, přičemž dbejte na to, aby okraje byly o něco silnější než střed.
V nepřilnavé pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje.
Smažte jednotlivé langoše z obou stran do světle hnědé barvy, což trvá přibližně 2-3 minuty na každé straně.
Hotové langoše vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje.
Do mísy nalijte zakysanou smetanu a rozmixujte ji do hladka. Dochutíme trochou soli podle chuti.
Česnek oloupejte a prolisujte do malé misky.
Přidejte trochu oleje a dobře promíchejte, aby vznikla hladká česneková pasta.
Nastrouhejte sýr na jemno, aby byl připravený k posypání hotových langošů.
Ještě horké langoše potřete připravenou smetanovou směsí.
Poté je potřete česnekovou pastou podle chuti.
Nakonec posypte nastrouhaným sýrem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 40 Kč
Chod:
Svačina
Kuchyně:
Maďarská
Klíčové slovo:
česnek, Kynuté těsto, langoš, smetana, sýr