Máte chuť na pizzu? Připravte si domácí pepperoni pizzu na které si výborně pochutnáte
Potřebné vybavení
Plech
Trouba
Suroviny
Těsto:
2 a 1/2hrnkuHladká mouka
1hrnekVlažná voda
1polévková lžíceSlunečnicový olej
1polévková lžíceSůl
1/2polévkové lžíceCukr
1polévková lžíceSušené droždí
Přísady na pizzu pepperoni:
6ksRajčata(střední velikost)
1ksPaprika
100gPepperoni salám
1čajová lžičkaSůl
1čajová lžičkaPepř
Postup
Ve větší míse smícháme metlou důkladně 2 a půl hrnku hladké mouky, sůl, cukr a sušené droždí.
Do promíchané sypké směsi přidáme následně lžíci slunečnicového oleje a hrnek vlažné vody.
Hmotu důkladně prohněteme a vytvoříme postupně nelepivé těsto, které necháme na teplém místě 1 hodinu vykynout.
Mezitím si připravíme tzv. rajčatové sugo, neboli základ z rajčat, kterým potřeme posléze pizzu.
Do rozpálené pánve bez jakéhokoliv tuku přidáme nahrubo nakrájených 5 středně velkých rajčat, která necháme úplně rozvařit.
Do rozvařených rajčat přidáme čajovou lžičku soli, pepře, promícháme a necháme vychladnout.
Po hodině, kdy nám těsto vykynulo, ho rozválíme na kulatý tvar pizzy (pizza nemusí být rozválená úplně na tenko).
Na takto rozválenou pizzu naneseme po celém povrchu rajčatové sugo, na které vrstvíme dle chuti pepperoni salám, na měsíčky nakrájenou papriku či zbylé neuvařené rajče.
Pizzu pečeme na pečícím papíře v troubě rozpálené na 200 °C zhruba 10/15 minut, dokud nemá zlatavé okraje.