Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: sovkusom, Sekaná z kuřecího masa připravená doma
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí sekanou z kuřecího masa
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
1
hodina
hodina
Celkový čas
1
hodina
hodina
10
minut
minut
Porcí
3
porce
Tento pokrm je skvělou volbou pro všechny, kdo hledají zdravější alternativu k tradičním masovým sekaným
Potřebné vybavení
Zapékací mísa nebo pekáč
Suroviny
800
gramů
kuřecích stehen
1
vejce
1
polévková lžíce
cibulového prášku
1
polévková lžíce
česnekového prášku
sůl, pepř, muškátový oříšek, sladká paprika
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Připravte si 800 g kuřecích stehen, odstraňte kosti a kůži.
Filety nakrájejte na menší kousky.
K masu přidejte sušenou cibuli, česnek, papriku, pepř, muškátový oříšek a sůl.
Dobře promíchejte všechny ingredience.
Maso umelte v mixéru na několik dávek.
Do mletého masa přidejte vejce a opět důkladně promíchejte.
Mleté maso důkladně promíchejte rukama přímo v míse.
Vložte směs do silikonového pekáče ve tvaru cihly.
Předehřejte troubu na 220 stupňů a pečte 15 minut.
Poté snižte teplotu na 150 stupňů a pečte dalších 30 minut.
Nechte vychladnout v troubě.
Po vychladnutí zabalte do fólie a dejte do lednice.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Pro snížení obsahu tuku můžete použít kuřecí prsa bez kůže místo stehen.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
kuřecí maso, kuřecí sekaná, sekaná