Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj: thedomesticgeek.com, Jablečná buchta se skrořicí v chlebové formě
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí skořicovo-jablečnou buchtu, která vyrazí dech
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
40
minut
minut
Porcí
12
porcí
Kombinace jablek a skořice vytváří jedinečný pokrm, který se rozplývá na jazyku. Pečeme v chlebové formě, jako například na banana bread.
Potřebné vybavení
Forma na pečení
Miska
Suroviny
1/3
šálku
hnědého cukru
1
lžička
mleté skořice
2/3
šálku
bílého cukru
1/2
šálku
másla
2
vejce
1 1/2
lžičky
vanilkového extraktu
1 1/2
šálku
univerzální mouky
1 3/4
lžičky
prášku do pečiva
1/2
šálku
mléka
2
jablka
(oloupaná a nakrájená)
Ingredience potřebné na polevu:
1/2
šálku
moučkového cukru
2
lžíce
mléka
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Zahřejte troubu na 175 °C. Pomastěte a moukou vysypte formu.
V malé míse promíchejte hnědý cukr a skořici a odložte stranou.
V další míse vyšlehejte bílý cukr s máslem do hladké a krémové konzistence.
Postupně přidávejte vejce, zašlehejte každé zvlášť, následně vmíchejte vanilkový extrakt.
Směs mouky a kypřicího prášku začleňte do krémové směsi a důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte mléko, dokud nezískáte hladké těsto.
Do připravené formy nalijte polovinu těsta. Rozložte polovinu jablkových plátků a posypte polovinou směsi hnědého cukru a skořice.
Na jablka nalijte zbytek těsta a na vrch rozložte zbývající jablka a skořicový cukr.
Pečte 30 až 40 minut, po upečení nechte asi 10 minut vychladnout.
Pro polevu vyšlehejte moučkový cukr s mlékem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Množství skořicového cukru si upravte podle vlastní chuti.
Před krájením nechte dezert úplně vychladnout, aby se nerozpadal.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Americká, Česká
Klíčové slovo:
buchta, jablečná buchta, jablka, skořice