Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: Karolína Pospíšilová, Domácí toustový chléb
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na domácí Toastový chléb
Autor receptu:
Karolína Pospíšilová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
2
hodiny
hodiny
Celkový čas
2
hodiny
hodiny
20
minut
minut
Porcí
5
porcí
Připravte si jednoduše domácí toustový chléb podle receptu.
Potřebné vybavení
Trouba
Domácí pekárna
Suroviny
500
g
hl. mouky
21
g
droždí
8
g
cukru
12
g
soli
125
g
bílého jogurtu
150
ml
studené vody
100
ml
horké vody
45
g
měkkého másla na kostičky
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Z droždí, cukru a trochu vlažné vody vytvoříme kvásek.
Smícháme všechny mokré suroviny.
Smícháme všechny sypké suroviny.
Smícháme vše dohromady a propracujeme.
Necháme hodinu kynout pod utěrkou.
Formu vymažeme máslem.
Vykynuté těsto propracujeme a vytvarujeme do požadovaného tvaru.
Ve formě necháme hodinu kynout.
Pečeme 45 minut na 180°C.
Po upečení necháme 10 minut odpočívat.
Chleba vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Karolína Pospíšilová
Chod:
Snídaně, Svačina, Večeře
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
bílý chléb, chléb, toastový chléb