Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Recept na dort Ferrero Rocherr.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na Dort Ferrero Rocherr
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
1
hodina
hodina
Tuhnutí v chladu
3
hodiny
hodiny
Celkový čas
4
hodiny
hodiny
Porcí
10
porcí
Potřebné vybavení
Forma o průměru 20 cm
Suroviny
Korpus
3
ks
vejce
80
g
cukru
80
g
mouky
1
lžička
prášku do pečiva
20
g
kakaa
30
ml
oleje
50
ml
mléka
špetka
soli
Krém
400
g
tvarohu ve vaničce
200
g
smetany ke šlehání
200
g
Nutelly
100
g
lískových ořechů
Poleva
100
g
čokolády
80
ml
smetany
40
g
lískových ořechů
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Postup přípravy korpusu
V míse smícháme vejce, špetku soli, cukr a 8 minut šleháme do nadýchané hmoty.
Přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem a přilejeme olej s mlékem.
Dobře promícháme a těsto nalejeme do formy a přikryjeme alobalem.
Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečme 30 - 35 minut.
Necháme zchladnout a korpus podélně rozkrojíme na 3 pláty.
Příprava krému
V míse smícháme tvaroh, smetanu ke šlehání a Nutellu. Vyšleháme do hladka.
Krém vložíme do sáčku s ustřiženým rohem a část krému naneseme na první plát a rovnoměrně rozetřeme.
Doprostřed na krém vysypeme 50 g nasekaných ořechů a kolem nich ještě vytvoříme kruh krému.
Na ořechy naneseme opět krém a přikryjeme druhým plátem a postupujeme úplně stejně s krémem i ořechy.
Přikryjeme třetím plátem a naneseme opět krém, tentokrát také ze stran.
Dort vložíme na 3 hodiny do lednice.
Dokončení
Ve vodní lázni si rozpustíme nasekanou čokoládu se smetanou a poté přidáme lískové ořechy.
Tuto polevu nalejeme a rozetřeme na ztuhlém dortu a necháme opět ztuhnout.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Dezert, Sladké, Speciální příležitosti
Kuchyně:
Italská
Klíčové slovo:
čokoládový dort, dort, ferrero rocherr